Saturday, April 14, 2012

Arrosticini al Cortille a Pescara

Avui per sopar m’han portat a Il Cortile, amb l’objectiu de tastar els Arrosticini, un dels plats més típics dels Abruzzo, en la costa Italiana de l’Adriàtic, oposat al Lazio Romà, dels que us parlava l’altre dia.

El restaurant es troba a una dels carrers més animats en la nit d’aquesta pausada ciutat costanera que és Pescara, no gaire lluny de la casa museu dels més il·lustre dels seus ciutadans, Gabriele D'Annuzio.

Per cert, i parlant de cuina, malgrat que originaris de Fara San Martino a Chieti, els De Cecco, que perfeccionaren el mètode d’assecar la pasta fresca i que construïren una fàbrica a la ciutat als anys cinquanta, també en son ciutadans importants de Pescara.

Bé, arrosto té el mateix origen que rostit, tot i que no significa el mateix, crec que a Itàlia vindria a ser quelcom fet a la brasa o al forn, àdhuc a la cassola, amb una certa indefinició de foc intens. Els Arrosticini són petites broquetes de carn de ovella fetes a la brasa, sense res més, així que l’únic secret és la qualitat de la carn, la forma més o menys artesanal d’elaborar la broqueta, la brasa i la cocció.

Al Cortille els porten de Villa Celiera, un petit poble a uns 40 quilòmetres de Pescara, de la carnisseria de Delio Ginetra i els fan de meravella per 0,80€ cadascun. Amb un Antipasti freddi, 9,00€, no més de vuit Arrosticini per cap i qualsevol Montepulciano d’Abruzzo per fer honor al país, sortireu més que satisfets per no masses diners.

Il Cortile di Troiano Carlo
Telf. 085 915 16 26
Via delle Caserme, 95
Pescara Vecchia
65127 Pescara
Italia
L’Elisabetta Piazzesi, a la Cucina delle Regioni d’Italia, diu dels Arrosticini que en són un plat típic de Nadal:
La tradizione vule que che la cena della notte di Natale abbia como “apertura” questo particolare piatto. La cena che seguiva, oggi adeguata alle piu “leggere”esigenze moderne, prevedeva in successione ben 7 portate diverse: una zuppa di lenticchie, a seguire una di fagioli bianchi, poi una terza di ceci, la quarta di fave, poi di cavoli friti con aglio e peperoncino, ancora una minestra di riso e mandorle tostate, per finire con la settima portata che consisteva in maccheroni abruzzesi conditi con sugo di sarde fritte!

No comments: